* Home
* Even voorstellen...
* Casa da Palma
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Monte Mimosa


Contact:
Martien van der Heide
Casa da Palma, Alojamento Local 89045/AL
Sítio do Laranjeiro
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: casa-da-palma@hotmail.comEven voorstellen...
Als twintiger woonde ik - Martien van der Heide (1964) - enige tijd in Portugal voordat ik in 1993 met mijn toen éénjarige dochter naar Nederland terugkeerde. Toen zij in 2010 het VWO afrondde en in Maastricht ging studeren, vertrok ik opnieuw naar het buitenland, naar Frankrijk. In de lieflijk glooiende Gers kocht ik een oude boerderij, zeer rustig gelegen, aan een doodlopend weggetje. Deze prachtige locatie leende zich bij uitstek voor naturisme. Vele vakantiegangers vonden vervolgens hun weg naar mijn accommodatie `La ferme de Martine` en genoten er van de stilte, de zon en de ruimte.

Nadat de opbouwfase in Frankrijk zo'n beetje voorbij was, begon het al snel weer te borrelen, daar ik nu eenmaal erg houd van pionieren, huizen, bouwen en reizen. De Franse boerderij had ik overigens gekocht met het idee er 'maximaal een jaar of vijf' te wonen, toen al wetende dat ik te zijner tijd opieuw behoefte zou hebben aan een nieuwe uitdaging. Omdat ik al heel erg lang partnerloos door het leven ga, kan ik het mij immers permitteren dergelijke, soms drastisch lijkende, stappen gewoonweg te nemen.

Daar ook het Franse klimaat - zelfs in het zachte zuidwesten - mij na 3 koude winters vies tegenviel, kwam ik uiteindelijk tot de conclusie terug te willen naar Portugal. Kort na de verkoop in november 2013 van de Franse boerderij vond ik in de buurt van Tavira een heerlijk huis op een heuvel, met zeezicht en ruimte rondom. Na twintig jaar weg te zijn geweest uit dit mooie land, ben ik er dus sinds december 2013 weer woonachtig. Ik kon er direct aan de slag met verbouwen, want ik wilde Casa da Palma (zo had ik de aangekochte woning genoemd) geschikt maken voor verhuur. Huurders wisten mijn huis al snel te vinden: velen kwamen er hun vakantie doorbrengen. Een groot deel van hen keerde er zelfs jaar na jaar terug!

In 2016 heb ik in de omgeving van Moncarapacho Monte Mimosa aangekocht. Ook dát huis heb ik flink verbouwd, er werd een mooi zwembad gerealiseerd en zo kon ik ook dáár vanaf april 2017 de offiële verhuur starten.

Toen deed zich het volgende voor: in het voorjaar van 2018 kwam ik in de gelegenheid om het op hetzelfde plateau gelegen buurhuis aan te kopen. Zo'n kans krijg je maar één keer in je leven, en hoewel ik zeer gehecht was aan mijn huis in de heuvels van Santa Catarina, kon ik deze kans niet laten schieten. Ik moest daartoe - helaas - Casa da Palma verkopen, maar kreeg er een ánder huis voor terug!

Vanwege alle goede herinneren heb ik ervoor gekozen om de 'oude' naam in ere te houden, en dús heet deze nieuwste aanwinst wederom Casa da Palma