* Home
* Even voorstellen...
* Casa da Palma
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Monte Mimosa


Contact:
Martien van der Heide
Casa da Palma, Alojamento Local 89045/AL
Sítio do Laranjeiro
Caixa Postal 160-Z, 8700-077
Moncarapacho
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: casa-da-palma@hotmail.comBijzonder
Waarin onderscheidt Casa da Palma zich van de meeste andere vakantiehuizen? Ten eerste is zowel de huuraccommodatie als het omringende terrein geheel rookvrij, dus frisse lucht is er werkelijk in overvloed!

Verder wordt er op deze vakantielocatie rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Denk hierbij aan spaarlampen, het scheiden van afval en het gebruik van produkten die proefdiervrij zijn. Dit lukt overigens niet voor 100%, maar alle kleine beetjes helpen! Wij zijn met de beide huizen aangesloten op de waterleiding, dus het is niet écht nodig om flessenwater te kopen. Het water smaakt weliswaar een beetje chloorachtig, maar is príma te gebruiken! Laten we gezamenlijk trachten het gebruik van water in plastic flessen te minderen!

Een ander belangrijk aspect is de wijze waarop het naturisme hier beleefd kan worden: uiteraard wens ik mijn gasten van harte een geheel naturistische vakantie toe, maar niemand hoeft hier verplicht bloot te lopen. Zelf vind ik het heerlijk om op een warme dag van ’s ochtends tot ’s avonds laat naakt te zijn. Ik werk dan wat in de tuin, verf eens een hekje of bouw een natuurstenen muurtje. Voor mij is het vanzelfsprekend op zo´n manier mijn dag door te brengen. Echter, niet alle gasten van Casa da Palma zijn fervent naturist. Als jij of je partner het fijner vindt om toch wat (zwem)kledij te dragen, maar mijn naaktheid ondertussen gewoon respecteert, is dat prima!

Voorts: je viervoeter mag hier gerust verblijven. Ben je met de auto aan het rondreizen, weet dan dat je hond hier lekker los kan rondlopen binnen de omheining. Zelf heb ik twee reuen: Chock, mijn trouwe labrador (12 jaar oud), die overal mee naar toe reist, en Charly (8 jaar?) een hondje dat ik begin 2014 langs de weg tegenkwam en waarvoor ik mijn auto heb omgedraaid, zó mager als hij was... Hij is hier inmiddels 5 jaar en leidt een supergelukkig leven!