* Home
* Even voorstellen...
* Casa da Palma
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Monte Mimosa


Contact:
Martien van der Heide
Casa da Palma, Alojamento Local 7454/AL
Caixa Postal 110-F, 8800-159
Santa Catarina da Fonte do Bispo
Portugal
00351- 92 41 60 635
Mail: casa-da-palma@hotmail.comCasa da Palma: huur de helft of het gehele vakantiehuis
Vanaf 1 tot 4 personen betaal je het tarief voor "de helft van het huis" en kunt dan 2 slaapkamers gebruiken. De overige ruimtes van Casa da Palma worden dan niet apart aan andere gasten verhuurd, dus je hebt volledige privacy. Vanaf 5 tot 8 à 9 personen betaal je het tarief voor het gehele huis, waarbij je alle 4 slaapkamers ter beschikking hebt, ideaal voor grotere families om er heerlijk te genieten met bijvoorbeeld 6 volwassenen en 2 à 3 kinderen. Ikzelf verblijf elders in de nabije omgeving, en kom af en toe langs om het zwembad en de tuinirrigatie te checken.

Toen de koop van dit huis eenmaal gesloten was, zochten mijn dochter en ik naar een goede naam. Omdat het op een heuvel ligt en zeezicht biedt, lagen namen als 'Casa da Colina' of 'Vista Mar' voor de hand. Echter, vele huizen hier heten al zo. Wij kwamen uit op Casa da Palma omdat we dol zijn op palmen. De domeinnaam was gelukkig beschikbaar en hoewel er door de vorige bewoner slechts één palmpje is aangeplant, vinden wij de naam passend. Hopelijk volgen er spoedig meer palmen!

Over de quinta (spreek uit kienta) weet ik niet zo gek veel te vertellen. Het schijnt oorspronkelijk een klein boerenwoninkje te zijn geweest, dat in de loop van vele jaren is uitgebouwd. Volgens mijn bejaarde buurvrouw, die 500 meter verderop geboren en getogen is, was het huis er 'altijd' al, dus het moet ergens (ver?) vóór 1935 gebouwd zijn.

Destijds woonden zelfvoorziendende boerenfamilies in dit soort huizen. Vaak had men een stel kippen, een paar varkens, een ezel en een stukje land. De oogst van de diverse bomen (amandel-, olijf-, johannesbrood- en vijgebomen) bracht het één en ander op en in de volle grond kon men allerlei groentes telen. Op deze manier kon men, mits beschikkend over voldoende water, redelijk in het eigen onderhoud voorzien. Ook nu nog leven hier in het achterland vele gezinnen op vergelijkbare wijze.

Vanaf de N270 beneden in het dorp (Fonte do Bispo) rijd je in 5 minuutjes naar Casa da Palma over een route van nog geen 2 kilometer. De laatste paar honderd meter kom je over de geasfalteerde kam van de heuvel, waarvandaan je prachtige vergezichten hebt.

Het laatste stukje tot aan het huis, is een goed berijdbare onverharde weg, met al na enkele bochten een prachtig zicht op zee. Snel vind je aan je rechterkant de 2 zwarte hekken van Casa da Palma. Bij het binnenrijden zie je direct het vakantiehuis, met een prachtig zonneterras aan de zuidzijde en een schaduwrijk buitenzitje bij de openslaande deuren van de master bedroom.

De indeling van het 1-4 persoonsvakantiehuis is als volgt: je komt binnen door de glazen deuren van de kitchenette met eettafel. Via een trede kom je in de eerste zitkamer, met tweezitsbank/leeshoek. Aan weerszijden van de zitkamer zijn de beide slaapkamers gesitueerd: de master bedroom heeft een tweepersoonsbed en openslaande deuren naar het zijterrasje, de tweede slaapkamer is geschikt voor bijvoorbeeld twee kinderen (er staan twee éénpersoonsbedden). De master bedroom heeft een kleine badkamer met douche, wastafel en toilet. Voorts is er een open ruimte om kleding op te hangen.

Als je het gehele huis huurt, is er een doorgang vanuit de kitchenette naar de hoofdkeuken (deze doorgang is gesloten als je slechts de helft van het huis huurt). Via een gangetje kom je bij het washok, het aparte toilet en vervolgens de badkamer met ligbad, én heb je toegang tot de sfeervolle huiskamer met houtkachel. Via een schuifpui aldaar kom je op het zijterras, dat zicht biedt op het westen en dus de zonsondergang. Een deur in de zitkamer leidt naar een mooie natuurstenen kamer met 2-persoonsbed. De bovenslaapkamer - meestal in gebruik bij kinderen/tieners - bereik je middels een mooie, rustieke trap!

Het ietwat heuvelachtige grondperceel dat bij Casa da Palma hoort, is 2.300m2 groot. Het bevindt zich voornamelijk buiten de hekken, maar je kunt er makkelijk naar toe lopen via de hoofdpoort. Er groeien enkele bomen, maar voor de rest gebruiken wij het eigenlijk nog niet. Een geitenhoeder - die je al van verre hoort aankomen door klingende belletjes - komt eens in de twee weken langs en laat er zijn kudde op grazen.

Rondom het huis vind je de diverse terrassen en zitjes. Vanaf de openslaande deuren van de keuken stap je zó het zwembadterras op en kan je heerlijk in de schaduw van het rieten afdak genieten van het uitzicht.