* Home
* Even voorstellen...
* Casa da Palma
* Bijzonder
* Faciliteiten
* Naturisme
* Huizenjacht
* Omgeving
* Tarieven
* Route
* Ook te huur: Monte Mimosa


Contact:
Martien van der Heide
"Casa da Palma"
Santa Catarina da Fonte do Bispo
Portugal
00351- 92 41 60 635 & 00351 - 281 971 325
Mail: casa-da-palma@hotmail.comBijzonder
Waarin onderscheidt Casa da Palma zich van de meeste andere vakantiehuizen? Ten eerste is zowel de huuraccommodatie als het omringende terrein geheel rookvrij, dus frisse lucht is er werkelijk in overvloed!

Verder wordt er op deze vakantielocatie rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Denk hierbij aan spaarlampen, het scheiden van afval en het gebruik van produkten die proefdiervrij zijn. Het is hier in Portugal overigens wel wat lastig om de juiste winkels te vinden. Toch liggen er in vrijwel alle supermarkten behoorlijk wat biologische produkten en zijn er ook kleine natuurwinkels te vinden. Weet in ieder geval dat de wasmiddelen en schoonmaakprodukten die je hier in huis gratis verstrekt krijgt milieuvriendelijk en dierproefvrij zijn.

Een ander belangrijk aspect is de wijze waarop het naturisme hier beleefd kan worden: uiteraard wens ik mijn gasten van harte een geheel naturistische vakantie toe, maar niemand hoeft hier verplicht bloot te lopen. Zelf vind ik het heerlijk om op een warme dag van s ochtends tot s avonds laat naakt te zijn. Ik werk dan wat in de tuin, maak het zwembad schoon, verf eens een hekje of bouw een natuurstenen muurtje. Voor mij is het vanzelfsprekend op zon manier mijn dag door te brengen. Echter, niet alle gasten van Casa da Palma zijn fervent naturist. Als jij of je partner het fijner vindt om toch wat (zwem)kledij te dragen, maar mijn naaktheid ondertussen gewoon gerespecteerd wordt, is dat prima!

Last but not least: van ieder boekingsbedrag zal 5% ten goede komen aan locale dierenopvang. Hoewel er de laatste jaren ook in Portugal steeds meer aandacht is voor dierenwelzijn, blijft opvang hard nodig. Donaties zijn dan ook zeer welkom.

Over honden gesproken: je viervoeter mag hier gerust verblijven. Ben je met de auto aan het rondreizen, weet dan dat je hond hier lekker los kan rondlopen binnen de omheining. Er zijn hier direct buiten het hek hele leuke wandelpaden! Zelf heb ik twee reuen: Chock, mijn trouwe labrador (6,5 jaar oud), die overal mee naar toe reist, en Charly, een hondje dat ik langs de weg tegenkwam en waarvoor ik mijn auto heb omgedraaid, z mager als hij was... Hij is hier nog steeds aan het bijkomen, maar is duidelijk overgelukkig met zijn nieuwe, veilige thuis!